WelkomHartelijk welkom op de site van Ambassador Club België, een vriendenclub die op heden ongeveer 600 leden telt, gespreid over een 40-tal regionale clubs. We maken deel uit van de Internationale Ambassador Club, die meer dan 4000 leden heeft en vertegenwoordigd is in vrijwel alle continenten. De Ambassador Club is geen serviceclub in de strikte zin van het woord, maar niets weerhoudt de regionale clubs ervan om lovenswaardige initiatieven te nemen ten behoeve van onze maatschappij.

De essentie van het Ambassadorschap speelt zich vooral af op regionaal clubniveau waar de clubleden maandelijks bij elkaar komen om gezellig te tafelen, vaak in een eigen clublokaal. Deze clubs zijn boeiende plaatsen, waar vriendschap, netwerking, vertrouwen, gelijkheid, verdraagzaamheid en vrijheid de kernwoorden zijn. Zo ontstaat een hechte vriendenkring die naast hun maandelijkse bijeenkomst, ook tijd vrijmaakt voor een voordracht, een bezoek aan een andere club, een uitstap of een reis.

Men wordt Ambassador na voordracht door een ander lid en na aanvaarding door de andere leden van de club. Vaak dragen de leden verantwoordelijkheid in het professionele en/of sociale leven en ze behoren tot alle sociale, culturele, filosofische, politieke en religieuze overtuigingen. Deze verscheidenheid is voor de leden een verrijking. Het vergt dan ook een open geest en respect voor elkaars meningen en opvattingen, om met deze mensen een echte vriendenclub te vormen.


Nieuws

Première 4e Kampioenenfilm te Waregem op zondag 8 december 2019

 

RAC Nokere en RAC Leie & Mandel nodigen U en uw gezin graag uit voor de première van de 4e film van

FC De Kampioenen "Viva Boma !"

U wordt verwacht op zondag  8 december om 10u30 in Cinéstar te Waregem, Gemeenteplein 8

Na de voorstelling voorzien we lekkere frietjes en een drankje in Cultureel Centrum De Schakel. De opbrengst gaat andermaal naar diverse sociale projecten die beide clubs ondersteunen.

Kaarten aan €30 per volwassene en €15 per kind. Te bekomen via alle leden van RAC Nokere en Leie & Mandel, via info@ambassador-nokere.be of bij de voorverkooppunten :

 • Vanderhaeghen, Stationstraat 51 te Wargem
 • Pearl Opticiens, Stormestraat  te Waregem
 • Wijnen Bruno Desmet-Carlier, Molenstraat  72 te Waregem

We zien er naar uit jullie te mogen ontmoeten

RAC Nokere  -  RAC Leie & Mandel

_______________________________________________________________________________________________________________

 

Jazzconcert op zaterdag 14 december 2019 te Poperinge : een organisatie van RAC Westland

Beste,

Wie in het verleden de jazzconcerten, georganiseerd door 'The Pebblehead Jazzclub' en 'a Crazy Company', bijwoonde, zal dit zeker beamen.

Het waren stuk voor stuk avonden om in te kaderen. Gezellige locaties, meeslepende New Orleansjazz en een schitterend publiek. Ambiance verzekerd!

Op zaterdag 14 december doen we dit nog es over!

 

We hebben The Sammy Rimingtonband (zie flyer in bijlage) kunnen strikken voor een uniek optreden!

Place to be: De sfeervolle zaal Palace

Organisatie: Ambassador Club Westland

Meer info ? KLIK HIER

Tickets reserveren kan (25 euro) via westland@ambassador.be

U ontvangt een bevestigingsmail + vraag tot overschrijving

 

Wees er snel bij!

________________________________________________________________________________________

RAC Waregem organiseert voor de 11e maal hun CHAMPAGNE - verkoop

 

 

Voor alle details, contactgegevens, prijzen, ...   KLIK HIER

________________________________________________________________________________________________

Nationale Ambassador Kwis op vrijdag 20 maart 2020 te Oostakker

__________________________________________________________________________________________________________________

Nieuwe handleiding eSecretary

 

Wist je dat je nu ook submenu's kan maken op jullie website ?  Een belangrijke tool om de website overzichtelijk te maken. In de nieuwe handleiding staat goed uitgelegd hoe je die kan maken. Heb je vragen of is iets toch nog wat onduidelijk,  twijfel dan niet om met ons contact te nemen (website@ambassador.be). We willen je snel verder helpen.

Handleiding website

Veel plezier met de lectuur

Nikolaas, uw webmaster van dienst

Over ons

De Ambassador Club

 • Is een internationale vereniging, zonder politieke en religieuze grondslag.
 • Verenigt vrouwen en mannen, die in de maatschappij vaak verantwoordelijkheid dragen in hun beroepsleven, maar ook op sociaal of cultureel vlak.
 • Draagt de universele humanitaire waarden hoog in zijn vaandel.
 • Bestaat uit een International Bestuur, met Nationale en Regionale clubs
  biedt haar leden een echt wereldwijd netwerk.

Als Ambassador

 • Respecteren we de waardigheid en vrijheid van elke mens. Tolerantie is voor de Ambassador geen inhoudsloos begrip.
  zijn we bereid om verantwoordelijkheid te dragen in de gemeenschap.
 • Stimuleren we elkaar tijdens onze bijeenkomsten, die gekenmerkt worden door : sympathie, vertrouwen, betrouwbaarheid, behulpzaamheid en tolerantie. Op deze manier vormen we een hechte vriendenkring.
 • Maken we gebruik van ons netwerk om diverse contacten te leggen
 • Zijn we begaan met de sociale en culturele ontwikkelingen in onze gemeenschap.
 • Komen we doorgaans 1 maal per maand samen

Organigram

profile-1
Dirk Van Maele
Voorzitter
RAC Nieuwpoort
president@ambassador.be
Iny DeWymmer
Vice-voorzitter
RAC Yazamit
vicepresident@ambassador.be
Yves Francois
Secretaris
RAC Nokere
secr@ambassador.be
Dirk Schellens
Penningmeester
RAC Geel
treasurer@ambassador.be
bauwensd
Daniel Bauwens
Webmaster
RAC Geraardsbergen
Roger De Witte
Public Relations
RAC Aalst
pr@ambassador.be
Nikolaas Vuylsteke
Webmaster
RAC Golden River
Ann De Breuck
Gouverneur Kust
RAC Koksijde Ladies
Marc Loontjens
Gouverneur Hippos
RAC Leie & Mandel
Ludo Coenen
Gouverneur Noord-Oost
RAC Geel
Jo Dewerchin
Gouverneur Kortrijk
RAC Kortrijk-Hallen
Yoav Nir
Gouverneur Texas
RAC Golden River
Geert Stevens
Gouverneur Flandriens
RAC Gent
Tom Desnoeck
Gouverneur West-Vlaanderen Midden
RAC Roeselare
Daniel Bauwens
Internationaal directielid
RAC Geraardsbergen

<

Foto’s

Galafeest RAC Zwevegem - 1 december 2018

IAC Congres in Amsterdam

Ambassador Club in restaurant Boury

Paasbrunch 2018

Ambassador club in The Jane - 13 mei 2017

Paasbrunch 2017

Dinner & Dance 25 maart 2017 te Geel

Raad van Afgevaardigden 25 maart 2017

Ambassador Quiz 2017 te Izegem

Galabal 2016

Paasbrunch 2016

A-info

Nieuwe rubriek A-info

Beste ambassadors,

we vinden het belangrijk dat  alle ambassadors goed op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen onze club, en  daarom wil het Nationaal Bestuur voluit gaan voor een goed uitgebouwde digitale versie van de A-info. We hebben hiervoor dan ook op onze website een aparte rubriek gemaakt.

In deze rubriek zal je voortaan alle artikels kunnen lezen, voorzien van een flinke dosis fotomateriaal. We raden de clubs ook aan om hun artikels en foto's zo snel mogelijk toe te sturen. Zo komen ze snel op de website, en kan iedereen mee genieten van de uitstap of de reis die jullie hebben gemaakt.

Enkele malen per jaar zullen we de artikels verzamelen en in een klassieke boekvorm gieten. Ook dit boekje zal je in deze rubriek digitaal kunnen inkijken.

Alvast veel leesplezier !

De nieuwe A-info is er !!!

Klik op de foto om de digitale versie te zien !

De redactie is momenteel druk bezig om alle artikels en foto's uit de laatste A-info netjes op de website in te voegen. Een flink werkje dat meerdere uren in beslag neemt. Dank voor je begrip !

De webmaster

Weer een datum die kan bijgeschreven worden in de annalen van Ambassador Club België. Heel zeker in de annalen van de Hasseltse club. De ‘hoogdagen’ van vriendschap en verbroedering stapelen zich stilaan op. We beleefden nu al de negende editie van ons tweejaarlijks Gala Diner met als thema de Ambassador Award.
Met de Haenen-brothers op kop, het petit comité als kloppend hart en de voltallige club als dragers van dit initiatief schrijven we stilaan geschiedenis in Hasselt.
Het lijkt voor sommigen misschien alsof we dit in Hasselt tweejaarlijks zomaar uit de hoed kunnen blijven toveren… Niets is minder waar. De inspanningen die door de ‘dragers’ van dit initiatief worden geleverd zijn intussen “legendarisch”.
Het resultaat is dat intussen ook geworden.
Wat een prachtige editie mochten we weer beleven en wat een sympathie krijgen we weer van familie, vrienden en kennissen en het nationaal bestuur en meerdere bevriende clubs ! Niet te vergeten de gulle sponsors binnen dit succesverhaal…

Het begon voor de leden van Ambassador Club Hasselt die avond met de samenkomst in de Barrier om 18 u. Voorzitter Freddy Haenen riep zijn troepen samen voor een laatste briefing en om de laatste puntjes op de i te zetten. Iedere voorzitter probeert toch steeds weer zijn eigen inbreng te geven aan het evenement en niemand wil als voorzitter dat er iets mis gaat. Dagen en nachten van stress, organisatie en her-organisatie waren vooraf gegaan. Freddy en broer Jan waren bij momenten dicht op het randje van het Kaïn en Abel-verhaal… maar met godzijdank met een betere en vredigere afloop. Lucien kan het nu al lachend na-vertellen, maar heeft zijn boezemvriend Freddy meerdere keren gesust…
De gebroeders eten dus nog steeds aan dezelfde Big Mac en onze club blijft nog een tijdje onder hun “chicken wings”, want Jan volgt zijn broer op als voorzitter ! De broederliefde overwint alle hindernissen.

Terug naar de essentie : ontvangst om 19 uur van al de gasten en verwelkoming met Champagne à volonté en super-lekkere hapjes.
Iedereen krijgt een uurtje de tijd om te socializen, bij te praten en ‘voor te drinken’ (van het werkwoord voordrinken) en aan het geluidsniveau te merken maakt iedereen daar gretig gebruik van.
Dan volgt de uitnodiging aan tafel en eenmaal iedereen op post, plaatst de voorzitter zijn welkomstwoord : kort en bondig en professioneel. Hij  belooft aan iedereen een spetterend feest en een prachtige winnaar van de Award, die hij later op de avond zal voorstellen.
Het hele menu hier uit de doeken doen zou ons te ver brengen. De afwezigen hadden ongelijk en moeten de culinaire hoogstandjes maar bij een volgende gelegenheid komen appreciëren en ontdekken.  Wij hoorden in alle geval veel lof over de gastronomie en de manier waarop ze aan tafel werd gebracht. Ikzelf ben van het motto : “Indien de perfectie niet werd bereikt, dan werd ze heel zeker op zijn dichtst benaderd”.

Eén van de hoogtepunten van de avond is er als onze voorzitter al de leden van Ambassador Club Hasselt rond zich verzamelt en voorstelt aan het publiek.
Kort schetst hij nog een keer de doelstelling van ons initiatief : de Ambassador Award.
Een jeugdige, niet-bezoldigde sporter wordt beloond voor zijn prestaties van de voorbije twee jaar. Hij of zij mag zich twee jaar lang de sportieve Ambassadeur van de stad Hasselt noemen en krijgt hiervoor een symbolisch bronzen beeld, een diploma en een prachtige geldprijs. Ook zijn/haar club wordt beloond met een aangenaam bedrag.
Eeuwige roem wordt geschonken door middel van zijn/haar naamsvermelding op de sokkel van het grote Ambassador-standbeeld, dat zich in het hart van Hasselt aan het Molenpoortplein bevindt.
Voorzitter Freddy vraagt dan ook waterpolo-speler Sander Hermans als winnaar naar voren samen met zijn ouders en de voorzitter van KHZS Waterpolo. Sander speelt op 17-jarige speler reeds bij de Nationale Ploeg en is de superman binnen de Hasseltse Waterpoloploeg. Hij wordt door iedereen op handen gedragen en is een fantastische kerel die heel nuchter en heel bescheiden in het leven staat. Hij is een prachtig voorbeeld van iemand die wij als een ware Ambassadeur van onze stad en onze club wensen.
De heer Gouverneur van de Provincie Limburg, Herman Reynders, en schepen van Sport, de heer El Ouakili, delen de prijzen uit in naam van onze club en spreken het publiek toe om de laureaat nog wat meer in de kijker te plaatsen.
Ambassador Club Hasselt wordt tijdens deze speeches de hemel in geprezen voor het initiatief dat zij nemen om de sport bij de jeugd van Hasselt te promoten en telkens weer zulk een evenement hierrond te organiseren. Wij danken voor al de woorden van lof.
De moeder van de laureaat, de gouverneur en de schepen van Sport en de Hasseltse Sportraad worden als dank door onze club in de bloementjes gezet.
Vanaf dan volgt de apotheose van het feest : Funky D start een zeer gevarieerd en gesmaakt optreden en DJ Johan Seynaeve speelt de pannen van het dak tot in de late uurtjes.
Zelden of nooit maak je een avond mee, waarop een avond- en nacht-lang een dansvloer gevuld blijft tot in de ochtendstond. Dat maak je alleen mee in “De Limburg”.
De onvermoeibaarheid van enkele leden van Ambassador Hasselt en hun dames spelen daar natuurlijk de grootste rol in…. Waarvoor dank !
Een fantastische avond, een legendarisch feest en we kijken alweer uit naar de volgende en tiende editie van ons evenement.

WE ZULLEN GESCHIEDENIS SCHRIJVEN.  Zorg dat je erbij bent !!!!!

Een dergelijk jubileum moet gevierd worden en …. dat hebben we op 12.10.2018 ook gedaan, met  dank aan alle bestuursleden die zich ingespannen hebben om van ons jubileum een m.i. schitterend  feest te maken.

Als locatie werd geopteerd voor restaurant Patrick Devos in de Zilverstraat. Het restaurant is gehuisvest in een waardevol historisch pand in het hartje van Brugge. De eerste aantekeningen van het huis dateren uit 1261 als refugehuis van de Gentse Sint-Pietersabdij. Achter de fraaie laatgotische gevels openbaren zich authentieke Art Nouveau- en Art Deco-salons uit de jaren 1900-1935, een unicum voor Brugge en een architecturale interieurparel, kader voor een ongeëvenaard tafelplezier.

Alle oud-voorzitters werden uitgenodigd – sommige resideren in Spanje en  maar kwamen speciaal   naar Brugge om ons jubileum bij te wonen. Ook enkele leden, die onze club om tal van reden verlieten, waren van de partij. Jammer genoeg konden de nationale voorzitter en de internationale belgische vertegenwoordiger niet aanwezig zijn wegens nationale verplichtingen in Evian, onze gouverneur, Ann  De Breuck was er wél.

Van alle  aanwezigen werd een foto genomen met het scherm van Ambassador en de leuze Meet en Greet op de achtergrond. Alle dames kregen een welkomstgeschenk. Een uitgebreide fotomontage met opnames van alle activiteiten van de R.A.C. Brugge vanaf de oprichting tot heden werd geprojecteerd tijdens de receptie. Ook waren verschillende fotoboeken ter inzage.

De voorzitter verwelkomde de gouverneur, de oud-voorzitters, oud-leden, partners van actuele leden en uiteraard de actuele leden zelf. Hij had het doelbewust niet over het verleden, wat ruim aan bod kwam tijdens het tafelen, doch wel over de toekomst.

Hij merkte op dat in de power point presentatie, die door het Nationaal Bestuur werd gemaakt om potentieel nieuwe leden in contact te brengen met de Ambassador Club, de kernwaarden Vriendschap en Netwerking ruimschoots aan bod kwamen, maar de kernwaarden Vrijheid – Gelijkheid – Vertrouwen – Verdraagzaamheid ternauwernood.

Hij stelde dat wij, ambassadoren, uiteraard mogen tafelen en samen plezier maken bij een etentje, info over alles en nog wat delen en krijgen en “goesting” hebben om er maandelijks bij te zijn, maar ook dat wij de  waarden vrijheid, gelijkheid, vertrouwen en verdraagzaamheid niet mogen vergeten, meer zelfs dat wij deze waarden moeten uitdragen, binnen en buiten de club.

Alleen dan zijn wij “ambassadeur” van deze waarden, alleen dan zijn wij gerechtigd de naam Ambassador te dragen. Dan wacht de Ambassador gedachte én de Ambassador vereniging een bloeiende toekomst.

Ons 35-jaar jubileum werd verder gevierd zoals het een vereniging met 35-jaar past.

Mario Schurgers - Voorzitter

Onder de leiding van gouverneur Ludo Coenen en de beste vrouwenclub van ons gouvernement, RAC Hergee, is het weer eens een avond geworden om in te kaderen.

Onze organisatie werd versterkt door een afvaardiging van het Nationaal Bestuur en RAC Geraardsbergen. RAC Geraardsbergen is komen kijken hoe dit bij ons in zijn werk gaat en heeft hopelijk ideeën opgedaan om in hun eigen gouvernement ook iets in te richten. Wij kregen een programma voorgeschoteld, dat gekend staat onder de naam Expeditie Geel. Op basis van een GPS-gestuurd programma konden wij opzoektocht langs Geelse straten en steegjes naar een stukje erfgoed, cultuur en mooie sites. De moeite om het ontdekken waard.

De omkadering was top en de ladies verdienen meer dan één pluim. Op basis van de behaalde punten en dit gelinkt aan de Yellow-touches werd denumerieke winnaar RAC Geraardsbergen, die buiten klassement optraden. Uiteindelijk ging de beker naar de meest verdienstelijke club uit ons gouvernement - RAC Antwerpen-, die op deze wijze hun zegereeks verder uitbouwt.

Alle clubs hadden een fijne delegatie en de aanwezigen hadden weer eens gelijk.

Tot volgend jaar in Hasselt.

 

Ludo Coenen - Gouverneur Noord-Oost

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Agenda

Datum Tijd Event

<